logo kerken

Parochies Heerlen Noord

Misintenties

Een Misintentie opgeven


Een misintentie opgeven, kunt u op het parochiekantoor. In die betreffende H. Mis wordt daar dan speciaal voor gebeden. Het is dan niet alleen een persoonlijk gebed, maar we leggen die intentie op het altaar en de gaven ven brood en wijn worden voor deze intentie aan God opgedragen. Gods zegen smeken we af voor die intentie.
Bij het opgeven van een intentie, past het om er iets tegenover te stellen: een misstipendium. We kunnen het kruisoffer van Jezus niet in geld uitdrukken. Het is niet zozeer het 'kopen' van een H. Mis, maar een gift. In ons land is het stipendium voor een zondagse Mis € 27,50; en op weekdagen € 12,50. Soms geven mensen meer, soms minder.
We kunnen een Mis opdragen voor overledenen, maar ook voor andere intenties. Mooi is ook altijd een Mis uit dankbaarheid.

U kunt een misintentie opgeven voor alle missen in een van de twee kerken, :
- Op het parochiekantoor. Openingstijden maandag- t/m vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur, telefoon 045-5212450.
- Door het invullen en verzenden van het on-line formulier. On-Line formulier invullen.
- Wilt u het formulier liever per post verzenden? Lees dan eerst onderstaande privacymelding, download het formulier misintentie en stuur dit op naar het parochiekantoor, Kerkstraat 6, 6413 EL Heerlen.


Privacymelding:

In verband met de Europese Privacywet kunt u de geldende privacyregels HIER lezen.

Met het invullen en versturen van onderstaand formulier geeft u toestemming aan het parochiebestuur om deze gegevens te verwerken.
U kunt dit achteraf nog herroepen bij het parochiebestuur.


Een doordeweekse mis kost € 12,50 en een mis in het weekend € 27,50.
Klik hier voor uitgebreide informatie over de mistarieven.

Vul uw naam en adres in, datum en de gebedsintentie die u wilt opgeven, bijvoorbeeld de namen voor wie u wilt bidden. Geef ook aan voor welke kerk (LET OP de kerk van de H. Antonius van Padua is vanaf 20 november 2016 GESLOTEN) u de intentie opgeeft.
Parochianen van de Vrank kunnen bij de misintentie aangeven in welke kerk zij de H. mis willen laten lezen, de St. Corneliuskerk of de St. Gerardus Majellakerk.

De intentie zal in het parochieblad worden opgenomen als dat nog kan! In het parochieblad staat vóór welke datum de misintentie dan moet worden opgegeven, dat is meestal ongeveer vijf weken van te voren.

Het geld voor de mis kunt u overmaken:

Kerkbestuur St. Cornelius
NL15RABO 0122 400 496

Kerkbestuur St. Gerardus Majella
NL94RABO 0172 401 119

onder vermelding van:  intentiegeld.

 

 

Geplaatst op 08-04-2019

pijltop
logo actueel

Extra informatie

vrijdag, 27 november 2020