kerken

Parochies Heerlen Noord

Overwegingen — Woord van de pastoor

Fotospeurtocht

Op maandag 4 juni hebben de leerlingen van groep zes een fotospeurtocht in en rondom de Corneliuskerk gehouden. Aan de hand van fotootjes zochten ze verschillende plaatsen ín en om de kerk, in de tuin van de pastorie en op het oude kerkhof. Een echte ontdekkingstocht, die verborgen hoekjes en ook in het oog springende hoofdzaken zichtbaar maakten. De doopvont, een bidstoel, het wijwatersvat en de klokken (van de kerk van Nieuw Einde) moesten door de kinderen worden ontdekt om dan de bijbehorende vraag te beantwoorden. En buiten moesten ze de openingstijden van het parochiekantoor te weten komen, wie er niet op het kerkhof mogen komen en enkele 'monumentale' vragen. Er was een ijsje na afloop.

Liefde voor ons kerkgebouw en voor ons geloof kan groeien als je er meer van afweet. Dan voel je je er meer thuis. Zo proberen we liefde voor ons geloof te voeden. Voor deze jonge generatie, en ook voor de meeste van hun ouders is het katholieke geloof nieuw. Het is jammer als wij de kans niet bieden om te ontdekken wie Jezus is en dat Hij van ons houdt, zoveel dat Hij zijn leven voor ieder van ons op het kruis heeft gegeven. Wij hebben een plaats in zijn Hart. En het is aan ieder van ons om Hem een plaats in ons hart te geven. Dat lukt niet met één speurtocht, hoe spannend ook. 

Omdat er zoveel spannende momenten in ons leven zijn, zoveel te beleven is, schiet het katholieke geloof er gemakkelijk bij in. Maar wie ontdekt dat Jezus zijn Hart voorn ons heeft geopend en we Hem in de sacramenten echt kunnen ontmoeten, die heeft een schat waar niets van deze wereld tegenop kan. Om Jezus' Hart te ontdekken vraagt een speurtocht ... een speurtocht waarin we ons laten leiden door Gods Geest, de Heilige Geest. En dan kom je bij Jezus uit. "Niemand kan zeggen: 'Jezus is de Heer', als de Heilige geest het hem niet ingeeft".  

 

Jaargang: 5
nummer: 4
Auteur: Wim Miltenburg fso

foto algemeen

Overwegingen 2019

800 flessen wijn, eerste kwaliteit

Overwegingen archief