kerken

Parochies Heerlen Noord

Parochienieuws


Digitaal Parochieblad

Meld u aan voor ons digitale parochieblad door op Aanmelden te klikken in onderstaand formulier.
U kunt zich weer afmelden door rechtsonder op Afmelden te klikken.
Ook kunt zich ook afmelden door onderaan het digitale parochieblad op de Afmeld link te klikken.

Digitaal parochienieuws
Parochienieuws logo

St.Cornelius - Christus Koning - St. Gerardus Majella - St. Antonius van Padua
Pastoor Wim Miltenburg, Kerkstraat 6, 6413 EL Heerlen - tel 045 5212450

nummer:2 - 2018, periode: februari-maart - Printversie

Het Coloseum rood gekleurd

Op 24 februari ’s avonds wordt dit jaar het Colosseum in Rome - van oudsher symbool van het christelijke martelaarschap - samen met de kathedraal in Aleppo in Syrië en de H. Pauluskerk in Mosoel in Irak roodgekleurd. Kleur van het bloed. Zo wordt onze aandacht gericht op gelovigen die onder vervolging en moeilijke omstandigheden leven. Eerder werden de Trevi-fontein in Rome, de Westminsterabdij in Londen, het beeld van Christus Verlosser in Rio de Janeiro, de Sacré Coeurbasiliek in Parijs en de kathedraal van Manilla verlicht in de kleur van het bloed, dat nog steeds door talloze christenen in de gehele wereld wordt vergoten. 

Dichterbij worden op de Avond van de Martelaren getuigenissen voorgelezen en kunnen alle aanwezigen een kaarsje voor deze martelaren aansteken. Deze gebedsavond is op vrijdag 9 maart in Maastricht in de basiliek Sterre der Zee van 19.30u-21.00 uur. Voorafgaand is er om 18.30 uur een eucharistieviering. Zulke getuigenissen doen ons anders in het geloof staan: meer dankbaar voor de rijkdom die Jezus ons heeft gebracht. De moeite die onderdrukte gelovigen doen om de Eucharistie te vieren brengt bij ons een zekere schaamte teweeg. Onze inzet, moeite en durf steken wat schril af tegen hun moedige houding. Ondanks tegenwerking en soms vervolging blijven zij trouw aan zichzelf en aan hun geloof in Jezus Christus. 

Het kan ons ook tot dankbaarheid stemmen dat wij in een vrij land leven en zonder enig gevaar ons geloof kunnen belijden. Dat helpt ons ook om schroom te overwinnen; dat stimuleert ons tot extra inzet om de zondagse Eucharistie te kunnen vieren; om te vastenactie te steunen, om wat we uitgesteld hebben nu concreet aan te pakken en om voor ons geloof uit te komen. Zo beschouwd bieden de christenen in vervolgingssituaties ons veel meer dan wij hen kunnen aanreiken. Laten wij uit solidariteit met hen deze 40 dagen bidden voor hen die onderdrukt worden en laten iets van hun moed overnemen. 

Ook dat is een solidariteit die past bij de veertigdagentijd: solidair met hen die in moeilijke omstandigheden leven. Spontaan denken we daarbij vaak eerst aan mensen die het materieel minder hebben. Hiervoor hebben we het vastenactieproject in Zambia. Laten we daarnaast degenen niet vergeten die onderdrukt worden; speciaal geloofsgenoten die niet vrij zijn om hun geloof te belijden. De 40-dagen-challenge van de vastentijd is voor ons een oproep om hen te steunen. Hun getuigenissen doen mij anders in het geloof staan. Gezegende vastentijd!

 

 

Auteur: Pastoor Wim Miltenburg fso

 

Terug naar de inhoudsopgave

Vastenactie 2018

Armoedebestrijding in Mbala in Zambia. Dat thema staat centraal tijdens de Vastenactie van 2018. Op zaterdag 11 november werd al een voorschot hierop genomen tijdens de jaarlijkse Startdag in Roermond. Tijdens de Vastenactie wordt dit jaar het werk van de Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Zambia ondersteund, die zich in hun missie op het gebied van onderwijs en ziekenzorg met name richten op geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Ook zetten zij zich in voor de bestrijding van HIV en de verzorging van aidspatiënten. Samen richten wij ons op 300 hiv-positieve mannen en vrouwen, dat zij in drie jaar getraind kunnen worden in ondernemerschap en manieren om in hun levensonderhoud te voorzien.

 

 

Auteur: Pastoor Wim Miltenburg fso

 

Terug naar de inhoudsopgave

Kerkdiensten

    Corneliuskerk  Gerardus Majella Gerardus Majella kerk

Vrijdag 23 februari

18.30 uur Kruisweg bidden. 19.00 uur Eucharistieviering; voor Stijn van Wanrooy-Eleveld (collecte); Maria Koonen-Mostert (collecte).

 
 Zaterdag 24 februari

16.00-16.45 uur Biecht gelegenheid. 

19.00 uur Eucharistieviering. Zieledienst Frans Swinkels (collecte).

 

Zondag 25 februari      

11.00 uur Eucharistieviering met Presentatie communicanten met medewerking van trompettiste Sandra Bongers. Voor het welzijn van onze parochies; jaardienst Harry Degens.

Zondag 25 februari

09.30 uur Eucharistieviering met medewerking van koor Coda. Voor hen die offerden; zieledienst voor Els Stevens-Jongen.

Maandag 26 februari

18.45 uur Marianoveen met aansluitend eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur; voor Jozef Claus.

 

 

Dinsdag 27 februari:

09.00 uur Eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

Woensdag 28 februari

09.00 uur Eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

 

Vrijdag 2 maart

18.00-19.00 uur Aanbidding en aansluitend eucharistieviering. Voor priesterroepingen en Heilige Priesters; stichting Pastoor Eduard Durlinger; stichting echtelieden Durlinger-Nijssen; zieledienst familie Speth-Mertens; Maria Koonen-Mostert (collecte).

 

Zaterdag 3 maart

16.00-16.45 uur Biecht gelegenheid.

19.00 uur Eucharistieviering. Voor het welzijn van onze parochies; zieledienst voor Ba van Phero Nguyen; zieledienst Hanna Wams-Feenstra (collecte).

 

Zondag 4 maart

11.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het St. Caecilia koor. 1e Jaardienst Gerrit Villier en jaardienst Mia Villier-Velraeds; zeswekendienst Maria Koonen-Mostert; zieledienst Phero Ba Van Gnuyen.

Zondag 4 maart

09.30 uur Eucharistieviering voor een overledene (WE).

Maandag 5 maart

18.45 uur Marianoveen met aansluitend eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur; stichting Augusta Durlinger.

 

 

Dinsdag 6 maart

09.00 uur Eucharistieviering voor alle zielen in het vagevuur.

Woensdag 7 maart

09.00 uur Eucharistieviering voor alle zielen in het vagevuur.

 

Vrijdag 9 maart

18.30 uur Kruisweg bidden.

19.00 uur Eucharistieviering. Stichting Nic. Jos. Schils en Maria Catharina Wehlen; Maria Koonen-Mostert (collecte).

 

Zaterdag 10 maart

16.00-16.45 uur Biecht gelegenheid

19.00 uur Eucharistieviering. Zieledienst Doortje en Jack Koch-Vermeulen (collecte); stichting jaardienst Piet Dingelstad en Annie Simons; zieledienst Anna Theunissen-Svet (collecte).

 

Zondag 11 maart

11.00 uur Eucharistieviering met medewerking van het Gregoriaans koor. Stichting jaardienst Johannes Matheus Vrolings en Maria Catharina Vrolings-Haan; 1e Jaardienst Isabella Peters-Goris; zeswekendienst Annie Speth-Janssen.

Zondag 11 maart

09.30 uur Eucharistieviering. Zieledienst voor Lia de Bruijn-Sijstermans (collecte); voor het welzijn van onze parochies; gestichte jaardienst pastoor Frans Klein.

Maandag 12 maart

18.45 uur Marianoveen met aansluitend eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

 

 

Dinsdag 13 maart:

09.00 uur  Eucharistieviering.  Voor alle zielen in het vagevuur.

Woensdag 14 maart

09.00 uur Eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur; stichtingen Jos. Hermans, Catharina Lindelauf en Margaretha Schoutrop.

 

Vrijdag 16 maart

18.30 uur Kruisweg bidden.

19.00 uur Eucharistieviering. Stichting Maria Josefa Packbier-Kusters; Maria Koonen-Mostert (collecte).

 

Zaterdag 17 maart

GEEN BIECHT GELEGENHEID.

19.00 uur Eucharistieviering. Stichtingen Hendrik Joseph Beaujean en Maria Catharina Voncken; zeswekendienst voor Mia Onink-Dauven; zieledienst voor een overledene (collecte).

 

Zondag 18 maart    

Feest Heilige Joseph.

11.00 uur Eucharistieviering met medewerking van Koninklijke Fanfare Sint Joseph. Voor levende en overleden leden van de Koninklijke Fanfare St Joseph; stichtingen jaardiensten Frans Evers en Andreas Beranich en Fien Beranich-Alberts en zoon Toon; 2de jaardienst voor Mia van Voorst-Beaujean, zieledienst Anna Faessen-Smits (collecte); zieledienst overleden ouders Ben en Else Hissink-Hallmann; zeswekendienst Anton Visser; zeswekendienst Wim van Dieten.

Zondag 18 maart

09.30 uur Eucharistieviering.  Voor een overledene (MD).

Maandag 19 maart

Feest van de Heilige Joseph.

18.45 uur Marianoveen met aansluitend eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

 

 

Dinsdag 20 maart

09.00 uur Eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

Woensdag 21 maart

09.00 uur Eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

 

Vrijdag 23 maart

18.30 uur Kruisweg bidden.

19.00 uur Eucharistieviering. Voor Maria Koonen-Mostert (collecte).

 

Zaterdag 24 maart

16.00-16.45 uur Biecht gelegenheid.

19.00 uur Eucharistieviering met medewerking van Koor CODA.    Zieledienst Johannes Niesing (collecte); zieledienst Anna Raven-Beaujean (collecte); zieledienst Willy Crousen-Manders (collecte); jaardienst voor Jo van Eijk, voor dochter Marion en voor de 90e verjaardag van moeder.

 

Zondag 25 maart PALMPASEN

Start van de Goede Week

11.00 uur GEZINSMIS met medewerking van Thirdwing koor en Drumband Fanfare St. Joseph. Voor het welzijn van onze parochies; stichting jaardienst echtelieden Sjaak en Mia Jonkers-Bessems; stichting jaardienst voor de overledenen van de familie Zijlstra-Hennesen; zieledienst Bep Bogers (collecte); zeswekendienst Tiny Beaujean-Schillings.

Zondag 25 maart PALMPASEN

Start van de Goede Week

9.30 uur Palmpasen viering met medewerking van de communicanten.

Maandag 26 maart

18.30 uur Boeteviering en aansluitend eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

Na de eucharistieviering is Biecht gelegenheid.

 

 

Dinsdag 27 maart

09.00 uur Eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

Woensdag 28 maart

09.00 uur Eucharistieviering. Voor alle zielen in het vagevuur.

 

 

 

Auteur: Parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

Dank aan vicevoorzitter Hans Kikken

In ons kerkbestuur zijn we de vacature aan het invullen die ontstaan is nu Hans Kikken na ruim zes periodes van vier jaar gestopt is als kerkmeester. In zijn totaliteit is onze vicevoorzitter maar liefst 24 jaar en één maand kerkmeester geweest! Van juni 1985 tot juli 1993; van oktober 1994 tot oktober 2002 en van februari 2010 tot februari 2018. De laatste periode was hij niet alleen benoemd in de Corneliusparochie, maar ook in de parochies van Nieuw-Einde, Heksenberg en de Vrank. Voor zijn kennis van zaken, doortastend beleid, en daarbij de kern voor ogen houdend, stevige onderhandelingen (met bijvoorbeeld het Bisdom), zijn visie en heel praktische inzet dank ik Hans heel hartelijk. Onze stadsdeeldichter Kees Brandsen heeft het in een lang gedicht tot uitdrukking gebracht. Hieronder enkele fragmenten:

 

“In al die tijd diende Hans drie heren,

het waren ‘eerwaarden’ weliswaar,

voor het uitoefenen van zijn taken

vormde dat echter nooit een bezwaar.

….

Als ik alles wil verhalen van wat

Hij heeft gedaan voor de kerk,

Dan hoef ik mij niet te vervelen,

Heb ik nog voor maanden werk.

 

Voor onze kerk welhaast onmisbaar,

Met zelfs kennis van codex iuris canonici,

Handig in gesprekken met het bisdom,

Het is in geen geval iemand die

 

Zich gauw in de luren leggen laat,

zakelijk, met humor toch geconcentreerd.

Weet eveneens wat echt belangrijk is,

Door mensenkennis ook veel geleerd.

We besluiten met de laatste strofe,

Want al was wat je deed mensenwerk,

Je daden blijven in onze herinnering,

want zeg je Hans, dan zeg je kerk.”

 

Tegelijk met Hans Kikken hebben we ook afscheid genomen van Netty Claus, die officieel al niet meer tot het kerkbestuur behoorde, maar met haar grote ervaring en kennis van de Christus Koningparochie de bestuursvergaderingen altijd verrijkt heeft. Nu de Christus Koning parochie verkocht is, was dit voor haar ook een moment om afscheid te nemen. Stadsdeeldichter Kees Brandsen dichtte:

 

Netty, wij hebben jou leren kennen

Als heel betrouwbaar en accuraat.

Elke vergadering vertegenwoordigd

En met een meer dan grote staat

 

Het boegbeeld van de erewacht,

Zo kunnen we jou echt wel noemen.

Terwijl er nog veel andere dingen zijn

Waarop jij je zeker kunt beroemen.

 

Door het bereiken van zijn 75-jarige leeftijd kon Hub Beaujean niet langer officieel kerkmeester zijn. Ook aan hem heeft de stadsdeeldichter een gedicht gewijd, met de toepasselijke titel Schakel. Ook hieruit enkele fragmenten:

 

“Op gaat hij naar een halve eeuw,

Eens als schakel, nu als adviseur

Met een kwinkslag hier en daar

Opent hij nog steeds menig deur.

 

Het was daar op de Heksenberg,

Zich opwerpend als parochiekantoor,

zijn vrouw en hij waren het eens,

gingen er dus ten volle voor.

…..

 

We hebben vaak van je kunnen genieten,

Daarom hebben wij maar één wens:

Blijf alsjeblieft zoals we jou kennen,

Je bent ons voorbeeld, een inspirerend mens.”

 

Hub Beaujean schreef hierop een antwoord gedicht: ook hieruit een enkel fragment:

 

“Hans Kikken vond, had hij medegedeeld,

‘Ik heb lang genoeg in dit team gespeeld’.

‘Ik denk’, sprak hij, ‘dat ze ‘t nou wel kunnen,

Die 4 parochies zonder mij te runnen.

Heel veel jaren heb ik ‘t gedaan,

met raad en daad ze bijgestaan.

De vier parochies zijn één geworden

En de Cornelius-kerk is weer in orde.

Christus Koning is van de hand gedaan,

Kortom, ik heb volop mijn best gedaan."

Pastoor vond ‘t weliswaar zeer te betreuren,

Maar kon niks veranderen aan dit gebeuren.

Hij had de stadsdeeldichter in de arm genomen

Om tot een lof- en afscheidslied te komen.

Op ‘t einde reikte hij Hans de hand

en ook een goed gevulde mand.

Voor zijn Ellen was er een boeket:

Zij werd in de bloemetjes gezet.”

 

P.S. Ook aan Hans’ echtgenote Ellen had stadsdeeldichter Kees een gedicht gewijd. Ik geef ook hiervan graag enkele woorden weer, want we zijn naast Hans, ook Ellen natuurlijk veel dank verschuldigd. Het gedicht heeft de toepasselijke titel Toeverlaat.

 

Toeverlaat

Hoewel de schijnwerpers op Hans staan,

Verhalend van hem als zwaargewicht,

Kan het niet anders dan dat ook aan jou,

Ellen, enkele woorden worden gericht.

 

Achter (naast) Hans sta je als vrouw

Waar hij meer dan eens op leunt,

Die er ook altijd voor hem is en

Hem derhalve onvoorwaardelijk steunt.

 

Jij als zijn vrouw, zijn toeverlaat, is

Door veler ogen gezien, een begrip

En leven de namen van Hans en jou

Als vanzelfsprekend op ieders lip

 

Maar jou kennen wij ook van beide koren

En als kracht bij het parochiekantoor.

Want al ben je daarmee tijdelijk gestopt,

We zijn je e echt dankbaar voor.

 

Daarom Ellen, zorg goed voor jezelf,

Daarnaast natuurlijk ook voor Hans.

Want mochten jullie beschikbaar zijn,

Geloof ons, wij grijpen weer dien kans.

 

Zoals onze emeritus-bisschop zijn afscheidsmis besloot met de woorden dank, dank, dank, doe ik dat als pastoor ook naar Hans Kikken: dank, dank dank! Al houd ik daarbij de slotregels van het laatste gedicht in gedachten: “want mocht je beschikbaar zijn, geloof ons, wij grijpen weer die kans!”

 

Auteur: Wim Miltenburg fso, pastoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

De Stille Omgang 2018

Op de avond van 17 maart 2018 komen duizenden bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam, per touringcar, per fiets of zelfs te voet, om daar de Stille Omgang te lopen, een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam.

Vóór of na de Omgang wonen zij een van de twintig feestelijke eucharistievieringen bij in een van de zeven binnenstadskerken. Voor Limburg-Oost-Brabant is er om 01.30u een H. Mis in de Krijtberg, Singel 448, met hulpbisschop Mgr. De Jong. Voorafgaand lopen we om 23.45u vanaf het Spui de Stille Omgang.

De Stille Omgang volgt de route die de pastoor van de Oude Kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een eucharistisch wonder dat aan een zieke geschiedde: het Mirakel van Amsterdam. In de middeleeuwen vierden de christenen dit wonder met een feestelijke mirakelprocessie. Vanaf 1881 door een nachtelijke omgang in stilte, inspiratiebron voor alle stille tochten in Nederland. Uniek aan deze tocht zijn de stilte, het ontbreken van uiterlijk vertoon, het duistere uur en de zwijgende verbondenheid van de duizenden gelovigen. De Omgangers weten zich al biddend en mediterend verbonden met Jezus Christus die zich aan alle mensen van goede wil geeft als leeftocht voor onderweg.

Praktische info: vertrek bus op za 17 maart om 19.55 bij NS-station Heerlen achterzijde Spoorstraat. Op zondagochtend worden we daar om 06.35 weer afgezet Prijs € 24,00 p.p.

Aanmelding en kaartverkoop t/m vrijdag 9 maart bij: mw M. Dohmen-Geraedts, Groesweg 39 6451 GE Schinveld, tel. 045-5257057; aanmelding per mail kan bij Henk Verhaag verhaeg@ziggo.nl   tel 06-28560997

 

Auteur: Pastoor Wim Miltenburg fso

 

Terug naar de inhoudsopgave

Oproep van paus Franciscus op 4 februari

Geconfronteerd met de tragische langdurige situatie in verschillende delen van de wereld, nodig ik alle gelovigen uit voor een speciale dag van gebed en vasten voor de vrede op 23 februari aanstaande, de vrijdag van de eerste week van de Veertigdagentijd. We zullen het in het bijzonder opdragen omwille van de bevolking van de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan. Net als bij andere soortgelijke gelegenheden nodig ik ook niet-katholieke en niet-christelijke broeders en zusters uit om zich bij dit initiatief aan te sluiten op manieren die zij het meest geschikt achten, maar allen samen.” Vooral in de noordoostelijke provincies Noord- en Zuid-Kivu van Congo woeden al decennia lang gewapende conflicten tussen stammen, milities en bendes. In Zuid-Soedan heerst sinds zijn onafhankelijkheid in 2011 een burgeroorlog. Vorig jaar april zei de Britse minister van ontwikkelingssamenwerking dat de moordpartijen en andere gruweldaden in het land steeds meer het karakter van een genocide krijgen.”

           

 

Auteur: Pastoor Wim Miltenburg fso

 

Terug naar de inhoudsopgave

Bezinningsdag

Dinsdag 20 maart is er een bezinningsdag voor onze parochies in

Het Korenveld, Wilmenweg 1A te Merkelbeek.

Dagprogramma:

9.30 uur Vertrek uit Heerlerheide

10.00 uur H. Mis in Merkelbeek.

17.00 uur Vertrek uit Merkelbeek.

Pastoor Wim Miltenburg verzorgt de inleidingen.

Kosten deelname: € 17,00.

Lunchpakket meenemen.

Voor vervoer kan worden gezorgd.

Aanmelden kan t/m 16 maart bij Mevr. Berger tel: 045-5218336 en op-weekdagen ’s ochtends- ook op het parochie kantoor.

 

Auteur: Kerkbestuur

 

Terug naar de inhoudsopgave

Levensmomenten

handjes Geboren bladeren Overlijden ring Gehuwd
Gedoopt werden in de Corneliuskerk:

Evy, dochter van André Beekman en Tamara de Oude, Fossielenerf

Hailey en Geriano, kinderen van Mike Rauch en Valery Bellefroid, Zeswegenlaan.

Lars, zoon van Wanda Berg en Anja Hofland, Koolmeesstraat

Wij namen afscheid van:

 

In Heksenberg:

Miet Rothkrantz-Schiffelers, 79 jaar, Roebroekweg

Mia Onink-Dauven, 87 jaar, Vinkenstraat

In Heerlerheide:

Maria Koonen-Mostert, 62 jaar, Abel Tasmanstraat

Annie Speth-Janssen, 81 jaar, Schuttenkampstraat

Anton Visser, 96 jaar, Ter Eyck

Wim van Dieten, 86 jaar, Corneliuslaan

Tiny Beaujean-Schillings, 84 jaar, Cookstraat

 

 

 

Auteur: Parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

Advertenties

 

 

Auteur: parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

Agenda

Openingstijden Parochiekantoor

Het parochiekantoor is op werkdagen geopend van 10.00 uur tot 12.30 uur.
Adres: Kerkstraat 6, 6413EL Heerlen. Telefoon 045 - 5212450.

     

 

Agenda:

Koffiedrinken: 1e zondag van de maand na de eucharistieviering van 11.00 uur in ‘t Zaaltje.

Mariakapel Heerlerheide: iedere werkdag open van 10.00 tot 12.00 uur.

Aanbidding: op woensdag en zaterdag van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Marianoveen: elke maandag om 18.45 uur (behalve maandag 26 maart).

Voorbereidingsavond Doopsel: maandag 5 maart 19.30 uur in de parochiezaal bij de pastorie van de Corneliuskerk, Heerlerheide.

Voorbereidingsavond Huwelijk: vrijdag 9 maart, 23 maart en 13 april om 20.00 uur in de parochiezaal van de Heilig Hart van Jezus kerk, Schandelen 

Kruisweg bidden: In de vastentijd elke vrijdag (behalve vrijdag 2 maart) om 18.30 uur, voorafgaand aan de eucharistieviering 's avonds.

 

ROLLATOR NODIG?

Op de pastorie van de Corneliuskerk zijn twee rollators aangeboden. Kunt u er een gebruiken, neem dan contact op met het parochiekantoor tijdens de kantooruren.

 

Auteur: Parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

Advertenties

cafe de bok Lemmens

 

 

Auteur: parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

Colofon en kopij

 

Het volgende parochienieuws van de parochies Heerlen-Noord verschijnt op maandag 26 maart. Kopij kunt u altijd aanleveren bij het parochiekantoor tot uiterlijk één week voor het verschijnen van het volgende parochienieuws.

Natuurlijk zijn uw op- of aanmerkingen altijd welkom. (Per e-mail

info@parochiesheerlennoord.nl, per telefoon 045-5212450, schriftelijk

of mondeling Kerkstraat 6, 6413 EL Heerlen.

 

 

 

Auteur: redactie Parochienieuws Heerlen-Noord

 

Terug naar de inhoudsopgave

Advertenties

Grooten

 

 

Auteur: parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

Actie Kerkbalans: blijf ons steunen

Doop, eerste communie, huwelijk, begrafenis: op alle belangrijke momenten in het leven is de kerk present. Tijdens alle zon- en feestdagen opent de kerk haar deuren. En is er in het dorp of de stad iets gaande, dan probeert de parochie erbij te zijn. Dat zijn de zichtbare momenten. 

Maar als parochie doen we nog veel meer: zieken bezoeken, eenzamen een hart onder de riem steken, rouwenden troosten of mensen die het niet makkelijk hebben - voor zover mogelijk – een helpende hand toesteken. Dat is allemaal niet zo zichtbaar. En dat hoeft ook niet, maar we doen het wel. Waarom? Omdat Jezus gezegd: “Wat je voor de minsten der mijnen hebt gedaan, heb je voor mij gedaan.” 

We doen het graag en vanuit ons hart. Maar al dat werk, kost wel geld. Geld dat door de parochianen bij elkaar gebracht moet worden. Samen vormen we de Kerk. Met uw hulp kunnen we al dat goede werk nog vele jaren blijven doen. Steun ons en doe mee aan de kerkbijdrage. De parochie is erkend als ANBI-instelling. Dat betekent dat u bijdrage aan de kerk fiscale voordelen heeft. Meer informatie hierover bij de belastingdienst

Uw giften zijn van harte welkom op de volgende rekeningnummers:

NL05 INGB 0001 0424 86 ten name van R.K Kerkbestuur St. Cornelius
NL 94RABO 0172401119 ten name van Kerkbestuur St. Gerardus Majella
NL 88 INGB 0001045260 ten name van Kerkbestuur St. Antonius van Padua

 

Auteur: Kerkbestuur

 

Terug naar de inhoudsopgave

Advertenties

RD-reclame Knibbeler-reclame 

 

Auteur: Parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

Lezingen van de dag en liturgische kalender

 

Het dagelijkse evangelie vindt u HIER
De actuele liturgische kalender vindt u HIER.

 

 

Auteur: Dagelijks evangelie

 

Terug naar de inhoudsopgave

Missen door het jaar

Dagen
Heerlerheide

Heksenberg
Kerk Schandelen
Schandelen
zaterdag 14.30 uur Ter Eyck
19.00 uur
   
zondag 11.00 uur  09.30 uur  11.00 uur
maandag 19.00 uur
18.45 uur: Marianoveen
   
dinsdag   09.00 uur  
woensdag 09.00 uur   19.00 uur
donderdag     09.00 uur
vrijdag 19.00 uur    

 

 

Auteur: Parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

Internet

Internet

website: www.parochiesheerlennoord.nl
e-mail: info@parochiesheerlennoord.nl
e-mail pastoor: wimmiltenburg@ziggo.nl
e-mail kapelaan: muprappallil@gmail.com Tel. 045 - 572 34 73
e-mail diaken Herman Janssen: jana2@kpnmail.nl Tel. 06 - 270 942 62

Wijkpastoraat de Vrank is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur onder nr. 06 - 531 71 722 
e-mail: fiencruts@home.nl

 

Auteur: Parochiekantoor

 

Terug naar de inhoudsopgave

uitschrijven

foto algemeen

Parochienieuws archief

Actueel parochienieuws
Beknopte printversie

Vorige nummers van dit jaar

9, oktober november 20188, september/oktober7, augustus - september 20186, juli/augustus 20185, juni / juli 20184, periode mei/juni3, maart april2, februari-maart1, januari/februari

Parochieblad archief t/m 2017

 

Afmelden digitaal parochienieuws