Nieuwsflits

Lourdes viering 3 februari 2018 Corneliuskerk

Foto's van deze viering vindt u in het fotoalbum op '2018 Lourdesviering Cornelius'. Van deze viering zijn ook filmpjes gemaakt die u kun bekijken in het videoalbum onder de naam 'Lourdes viering 3 februari 2018'!

Datum: 05-02-2018, bron: marthoma alexander

Priesterwijding en 1e H. Mis van diaken Rajan

Kapelaan Rajan heeft afgelopen jaren zijn opleiding tot priester afgerond aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Vorig jaar heeft hij in de parochies van Heerlen-Noord stage gelopen en op 8 juli 2017 werd hij in Tamil Nadu tot diaken gewijd. Daarna ging hij in Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg aan de slag. Bij de priesterwijding in India zal ook een aantal Limburgse priesters aanwezig zijn, onder wie rector Lambert Hendriks van het grootseminarie Rolduc.

Na zijn priesterwijding keert Rajan terug naar Limburg.

Op zondag 18 februari draagt hij om 11.00 uur in de parochiekerk van Bocholtz zijn feestelijke eerste mis op.

Hij komt ook naar onze parochies Heerlen-Noord voor een eerste H. Mis, en wel op

zaterdag 10 maart 19u in de Corneliuskerk

zondag 11 maart om 9.30u in de Gerardus Majellakerk

op zondag 11 maart 11 uur in de Corneliuskerk

Na afloop is er telkens in de kerk gelegenheid tot feliciteren.

Rajan Arulraj Nesaiyan

Datum: 22-01-2018, bron: pastoor wim Miltenburg fso

Kerststal Vrank bij Blauwe Zusters in Den Haag

De uit Heerlen afkomstige zuster Am Kreuz had gevraagd om deze te mogen plaatsen in de Antoniuskapel (!) in hun klooster aan de Fluwelen Burgwal te Den Haag.

Omdat de zusters daar niet over een echte kerststal beschikten zijn we graag op de vraag van zuster Am Kreuz ingegaan.

Met een onderstaand bedankje stuurt zij enkele foto’s (zie fotoalbum: 2017 kerststal blauwe zusters). De kerststal was nog opgeknapt door Wiel Evers.

Bij deze stuur ik de foto’s van de kerststal

Nogmaals heel erg bedankt!!

Gods Zegen,

Zr. Am Kreuz

Datum: 22-01-2018, bron: kerkbestuur

Met Sint Jozef bidden om vrede

In maart valt die gebedsdag op maandag 19 maart, de feestdag van Sint Jozef. Iedereen die wil, is van harte uitgenodigd om op die dag de rozenkrans te bidden met als speciale intentie de vrede in de wereld. Wie wil, kan zich ook aanmelden om per SMS van deze gebedsactie op de hoogte te worden gehouden. Meer informatie op www.rkkerk.nl.

In onze parochiekerk St,. Cornelius bidden we de rozenkrans op zaterdag 3 februari om 20.00 uur. In deze viering krijgt het rozenkrans gebed een extra accent, omdat deze in verschillende talen wordt voorgebeden. Tijdens de rozenkrans zullen we een lichtprocessie met kaarsjes in de kerk houden.

Datum: 10-01-2018, bron: Marthoma Alexander

Catholicism (DVD)

Een unieke reis door de wereld van het katholieke geloof, gefilmd op 50 locaties in 15 landen. En Nederlands ondertiteld. We doen dit samen met de parochie Schandelen in de parochiezaal daar (naast de kerk, achter het Juphuis). De avond duurt van 20u u tot 21.45u (inloop en koffie/thee om 19.45). Halverwege de avond praten we samen over wat ons aansprak en kijken dan naar het vervolg. Vanwege Carnaval valt het in februari uit; op dinsdag 13 maart kijken we naar deel 4: Maria, de Moeder van God. (Bijdrage € 2,50).

Datum: 10-01-2018, bron: Wim Miltenburg fso, pastoor

Pagina: 1 2 3