Fietstocht 180 jaar St.-Cornelius

Op donderdag 23 mei 2019 kunt u meedoen aan een fietstocht langs de parochiegrenzen van 1839 van de Corneliusparochie in Heerlerheide. Bij de stichting van de parochie was het gebied dat tot de parochie behoorde groter dan nu. Dat komt doordat in de loop der jaren binnen de toenmalige parochiegrenzen verscheidene nieuwe wijken zijn gebouwd, die groot genoeg waren voor een eigen parochie.

De Corneliusparochie bestaat dit jaar 180 jaar. Tijd om de oude grenzen weer eens te verkennen.

De tocht start tussen 13.30 uur en 14.30 uur bij het parochiekantoor, Kerkstraat 6 in Heerlerheide. U kunt daar een routebeschrijving ophalen en de tocht individueel rijden. U kunt ook om 14.00 uur vertrekken met een groep o.l.v. een gids. De tocht is 21 km lang en voert waar mogelijk langs de oude grenzen. Dat zijn vaak heel leuke weggetjes langs beken en over de Brunssummerheide. Ook komt u langs twee kapellen die te bezoeken zullen zijn.

Onderweg is er desgewenst gelegenheid om (op eigen kosten) neer te strijken op het terras van Schrieversheide. Ook bij terugkeer bij het parochiekantoor kunt u iets drinken.

Deelname is gratis. Voor de organisatie is het handig als u zich vooraf telefonisch (045 5212450) of via e-mail (info@parochiesheerlennoord.nl) aanmeldt. Voor mensen met navigatie op hun fiets is de route te downloaden van de parochiewebsite via deze link.

In geval van nood is op het parochiekantoor de hele middag iemand aanwezig, die telefonisch bereikbaar is op 045 5212450,

Bij heel slecht weer wordt de tocht een week uitgesteld tot Hemelvaartsdag, 30 mei 2019.

logo extranieuws